Controale la toate grădiniţele şi şcolile din ţară. Specialiştii de la ANSA s-au sesizat în urma neregulilor depistate de CNA

După ce ofiţerii CNA au depistat produse alterate şi păstrate în condiţii insalubre în mai multe depozite şi grădiniţe din capitală, specialiştii de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor în comun cu cei de la Sănătate Publică au demarat un şir de verificări. În vizorul specialiştilor se află toate şcolile şi grădiniţele din ţară, dar şi alte localuri de alimentaţie publică.

În capitală au fost astăzi verificate câteva grădiniţe, însă nu au fost depistate abateri grave. Specialiştii au verificat şi o grădiniţă de la Botanica după ce un grup de părinţi au sesizat organele abilitate.

Responsabilii de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că din octombrie, de când a fost ridicată restricţia privind controalele în grădiniţe şi şcoli au fost efectuate mai multe verificări, în urma cărora au fost depistate un şir de nereguli. În 20 de blocuri alimentare au fost depistate neconfirmităţi de ordin tehnic, iar adiminstraţia acestora a fost obligată să le înlăture.