16 vameşi de la Tudora şi Palanca au fost concediaţi după descinderile operate de CNA

16 vameşi de la Tudora şi Palanca au fost eliberaţi din funcţie. s-a întâmplat după ce în luna octombrie, CNA împreună cu procurorii anticorupţie au descins la aceste puncte vamale unde au reţinut 28 de angajaţi ai posturilor vamale.

În cadrul anchetei de serviciu demarate de Securitatea Internă a Serviciului Vamal au fost cercetaţi 16 angajaţi ai posturilor vamale care erau cercetaţi în stare de ebrietate, restul fiind în arest la domiciliu sau în izolator.

Urmare a investigațiilor demarate au fost constatate o serie de încălcări grave ale disciplinei de serviciu și legislației vamale care au cauzat prejudicierea considerabilă atât a bugetului de stat, cât și a imaginii instituției. Considerând gravitatea abaterilor admise, conducerea Serviciului Vamal a dispus eliberarea din serviciu a celor 16 angajați.

Actualmente, în examinare se află și cauzele disciplinare inițiate pe faptul perchezițiilor operate în posturile vamale Leușeni, Sculeni și Otaci, rezultatele cărora vor fi comunicate ulterior.