Mai mulţi poliţişti de frontieră de sărbători. Autorităţile anunţă măsuri sporite de fluidizare a traficului

De sărăbători, numărul poliţiştilor de frontieră care vor face ture va fi mai mare. Autorităţile anunţă măsuri sporite d fluidizare a traficului la frontieră pentru a nu se crea blocaje.

Potrivit poliţiei de Frontieră, numărul poliţiştilor, dar şi a mijloacelor de transport implicate în supravegherea hotarului va fi suplinit. De asemenea, în funcţie de situaţie va fi repartizată tehnica mobilă de citire a documentelor, inclusiv cea de citire a paşapoartelor biometrice în cele mai mari puncte de trecerere a frontierei atât cele la graniţă cu România, cât şi cele mai graniţă cu Ucraina.

Decizia a fost luată în urma unei întrevederi dintre autorităţile responsabile de acest sector din Moldova şi România. La întâlnire, şeful poliţiei de Frontieră Fredolin Lecari a declarat că mijloacele de transport în care se află copii cu vârsta de până la 3 ani au prioritate, iar poliţiştii vor trebui să le permită trecerea fără a sta la coadă.

De asemenea, participanţii la traficul transfrontalier sunt îndemnaţi să sune la linia verde în cazul în care au careva neclarităţi. Totodată, aceştia pot verifica în regim online dacă punctul de trecere a frontierei prin care intenţionează să se deplaseze este liber sau aşteaptă maşini la coadă.

Anul trecut, 22 decembrie 2015 – 22 ianuarie 2016, în punctele de trecere a frontierei de stat au fost înregistrate peste 1 mln 300 mii de traversări persoane şi circa 290 mii de traversări mijloace de transport. Cetățenii R.Moldova au fost cei mai activi participanți ai frontierei de stat, constituind aproximativ 865 mii de traversări. Totodată, printre cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Leușeni, Sculeni, Otaci, Giurgileşti-Galaţi, Aeroportul Internațional Chișinău.