Democraţii s-au reunit în congres. Astăzi urmează să fie ales noul lider al partidului

Democraţii s-au reunit astăzi la cel de-al VIII-lea congres al partidului. În jur de 1000 de invitaţi din toate raioanele ţării s-au reunit la Chişinău.

Evenimentul se desfășoară la Palatul Republicii, unde au sosit, încă de la primele ore ale dimineții, reprezentanți ai partidului din teritoriu, dar și lideri ai formațiunii.

Alături de Partidul Democrat din Moldova, la eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Totodată, oaspeți de seamă din partea mișcării social-democrate internaționale participă la evenimentul Partidului Democrat. În sala Congresului se află Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Victor Ponta, vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, Președinte al Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din Georgia, Ucraina și România.

Întrunirea democraților a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova, de către Ana Cernicova, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Punctul principal pe agenda congresului de astăzi este alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. De asemenea, în cadrul întrunirii se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.