Peste 2 000 de contravenții pe linia circulației rutiere, cel mai mult fiind încălcată limita de viteză, 1 905 de șoferi depistați. 71 de conducători auto nu au respectat indicatoarele rutiere, iar 30 au urcat băuți la volanul mașinii, transmite SubiectulZilei cu referire la CURENTUL.

În aceste ore au avut loc 11 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate și 13 persoane traumatizate. Din numărul total de accidente, 5 au avut loc din cauza nerespectării limitei de viteză.

Traseul local Mereni- Floreni, raionul Anenii Noi, șoferul unui automobil de 39 de ani, având viteză excesivă, în curbă a derapat și s-a inversat la o distanță de 30 de metri de la carosabil în lanul de porumb. În urma traumelor primate, conducătorul auto a decedat la fața locului.

La 12 august, ora 11:00, un șofer de 47 de ani, având intenția de a traversa calea ferată din satul Pervomaisc, raionul Căușeni, a fost tamponat lateral de tren. În automobil, se aflau 3 pasageri, unul dintre ei a decedat la fața locului.

Pe drumul de acces din satul Talmaza din Ștefan Vodă, conducătorul auto de 22 de ani având exces de viteză nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a tamponat într-un copac.

Traseul Fălești, din cauza excesului de viteză și nerespectării indicatoarelor instalate temporar de informare, un șofer de 24 de ani a căzut cu mașina în groapa de reparare a scurgerii de apă.

Bălți, Ștefan cel Mare, din cauza vitezei, șoferul de 36 de ani a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în bordură. În urma accidentului, pasagerul a fost transportat la spital cu leziuni corporale sub formă de fractura deschisă a degetelor.

Mașinile capcană astăzi vor fi dislocate pe traseul M5, R6, M15, E58, strada Decebal și N. Iorga din Bălți, Calea Basarabiei, Mircea cel Bătrân și Nicolae Milescu Spătaru din Chișinău.