Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat organizarea unor evenimente speciale de către municipalitate pe 31 august, pe pietonala Eugen Doga. Printre acestea, se va număra și un spectacol muzical cu diverse recitaluri, care va fi accesibil locuitorilor capitalei.

În declarațiile sale, primarul a ținut să precizeze criteriile de selecție a artiștilor care vor participa la aceste evenimente. Ion Ceban a spus: „Colegii de la Direcția Cultură, rog să nu de-a Domnul să fie excluși artiști pe motive politice și/sau alte motive după culoarea ochilor. Nu ne interesează pe noi cine a cântat la nunta lui Recean, cine îi este nănaș, sau cine a cântat la cumetriile domnului Grosu.”

Mai mult, primarul a subliniat valoarea și contribuția artiștilor locali la promovarea imaginii Republicii Moldova, afirmând că: „Toți sunt artiștii noștri și pe toți trebuie să îi implicăm în evenimente. Cred că este impertinent să spunem că sunt artiștii noștri sau artiștii voștri. Ei sunt extraordinari că au dus faima din Moldovei, mai bine decât unii ambasadori și alți deputați, care cheltuie milioane de lei.”

Acest anunț vine ca o asigurare a faptului că selecția artiștilor care vor participa la evenimente se va baza exclusiv pe talentul și capacitatea lor, fără a ține cont de afiliațiile politice sau alte criterii subiective.