„ Se pare că la Barcelona au fost mai mulți oameni decât au fost în PMAN”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban despre eveniment ce a fost organizat ieri de către Guvern. Edilul a venit cu o comparație, în care a trecut în retrospectivă cât a costat evenimentele organizate în Viena, Milano și Barcelona, cu cât a cheltuit Guvernarea pentru organizarea manifestațiilor din PMAN, de către Guvernare.

„Vreau doar să mă întorc la acele întrebări, care intenționat sunt date Primăriei Chișinău și să anunț că am rugat Direcția Cultură să calculeze fiecare bănuț cheltuit pentru Zilele Chișinăului la Viena, Barcelona și Italia. Pentru că au fost foarte multe interpretări în spațiul public. Unele jurnaliști din presă într-un fel au făcut careva dezvăluiri.

Astfel, suma totală pentru cele 3 locații a fost de 900 de mii de lei. Și aceste cheltuieli așa cum am spus a fost pentru deplasarea și cazarea artiștilor și în unele cazuri onorariile unor interpreți ce nu sunt angajați la Direcția Cultură. Sala a fost achitată de către un agent economic, partener austriac în Viena, în ceea ce privește în Milano, la fel a fost cu colegii noștri din diasporă, iar în Barcelona, sala și scena a fost achitată de Asociația Diaspora împreună cu partenerii lor de acolo. Aceste date sunt în dispozițiile publicate.

Am comunicat că au fost foarte mulți cetățeni din diasporă, organizații și parteneri locali care ne-au susținut și am reușit organizarea evenimentelor. Au fost mulți cetățeni din diasporă, ONG-uri, organizații formale și neformală. Se pare că la Barcelona au fost mai mulți oameni decât au fost în PMAN”, a declarat edilul.

„Ceea ce am văzut ieri în piață, a costat doar scena și montarea acesteia peste 3 milioane de lei și tare vrem că să fie întrebați insistent și cei de la guvernare cât a costat evenimentul de ieri, ca și multe evenimente organizate de Guvern. Cineva spune că evenimentul de ieri a costat 10 milioane de lei, dar nu știu sigur. Știu exact că s-a cheltuit 3 milioane doar pe scenă”, a declarat Ceban.

Amintim că evenimentele cu privire la „Ziua Limbii Române” este organizată de către Primăria Chișinău.