Veste bună pentru șoferi. 3 sectoare de drum vor fi reconstruite până la sfârșitul lunii noiembrie. Vezi care sunt acestea

Veste bună pentru șoferi. 3 sectoare de drum, 2 de pe traseul Chișinău-Ungheni și altul Hâncești-Lăpușna vor fi reabilitate până la sfârșitul lunii noiembrie. Despre aceasta anunță Ministerul Transportului care a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții companiilor care repară drumul și cu care au stabilit planul de acțiuni.

Astfel s-a stabilit că, potrivit planului, Ministerul Transportului, Administrația de Stat a Drumurilor și reprezentanții inginerului vor monitoriza respectarea angajamentelor asumate de companii. În cazul în care planul nu va fi respectat, va fi reziliat contractul și va fi încasată contravaloarea garanției bancare de bună execuție.  O astfel de abordare a fost aplicată de către Ministerul Transporturilor și cu referire la compania cehă OHL, cu care a fost semnat un plan de măsuri similar, care dacă va fi respectat garantează finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului de ocolire a orașului Ungheni până în data de 31 octombrie 2017.

Ministerul Transporturilor anuță că va proceda astfel și cu compania portugheză care repară drumul Bălți-Sărăteni.

Una dintre porțiunile drumului Chișinău-Ungheni urmează să fie reabilitată din banii oferiți de Banca Europeană de Investiții, iar cealaltă porțiune de pe acest drum precum și de pe drumul Hâncești-Lăpușna sunt reparate din banii BERD.

La începerea sezonului de construcție 2017, Reprezentanții Ministerului împreună cu reprezentanții Inginerului și Contractorului vor organiza vizite în teritoriu pentru controlul gradului de implementare a proiectelor.