O nouă specialitate medicală ar putea apărea în Moldova. Care este aceasta

În Republica Moldova ar putea apărea o nouă specialitate medicală. Este vorba despre Optometria, sau specialitatea care investighează primele simptome ale viciilor de vedere. Un proiect în acest sens urmează să fie implementat cu ajutorul guvernului norvegian.

Proiectul ar putea fi implementat numai dacă Nomenclatorul specialităților, unde a fost inclusă această nouă disciplină, va fi aprobat de către Guvern până în luna martie.

Norvegienii au declarat că Universitatea de Medicină și Farmacie are o bază materială foarte bună și specialiști în oftalmologie cu experiență, fapt ce va facilita implementarea cu succes a proiectului. Totodată, experții au promis că țara pe care o reprezintă va finanța programul de studii în Optometrie. În plus, studenții care vor alege să studieze în acest domeniu vor avea posibilitatea să facă un stagiu practic în Norvegia în primul și în cel de-al III-lea an de studii. Pentru suplinirea numărului de specialiști care vor preda această specialitate se vor desfăşura o serie de mobilități, care vor asigura necesitățile în instruire și cercetare.