Deputații Platformei DA, supărați foc pe postul de televiziune PRO TV Chișinău și realizatoarea emisiunii “În profunzime”, Lorena Bogza. Politicienii o acuză de manipulare și partizanat politic. Motivul acestei nemulțumiri este faptul că la dezbaterea din 12 septembrie, jurnalista Bogza a invitat candidații la funcția de președinte: Andrei Năstase, Maia Sandu, Violeta Ivanov și Dorin Chirtoacă. Totodată, în calitate de expert independent, Lorena Bogza l-a adus pe analistul Ștefan Gligor, care anterior s-a declarat un susținător al Maiei Sandu.

 Vasile Năstase, fratele candidatului, a scris pe Facebook “câtă manipulare la PRO tv! Cred că cei din studio ar trebui să îmbrace veste galbene!”, făcând aluzii că postul de televiziune face partizanat politic în favoarea Maiei Sandu.

Iar Dinu Plângău consideră că PRO TV și Lorena Bogza au încălcat normele deontologice ale jurnaliștilor.

,,Cât e de corect ca în calitate de comentator să fie invitat un om care și-a anunțat opțiunile politice și susținerea pentru un anume candidat pentru a-și expune părerea despre prestația candidaților și nu numai?”, se întreabă Plângău.

Totodată, deputata PPDA Inga Grigoriu susține că în cadrul emisiunii i-a fost detorsionat mesajul.

“ProTV, cer dreptul la replică. Mesajul meu este distorsionat de către anumiți experți, prin care se induc în eroare cetățenii R. Moldova. Eu am condamnat propaganda prin expunerea a unui sondaj irelevant în ziarele de partid a unui concurent electoral. Eu nu am condamnat donațiile făcute de cetățeni, dar de implicarea acestora în a promova propaganda în trei milioane de ziare și pliante”, a scris Grigoriu.

Amintim că un scandal s-a iscat între PAS și PPDA, după ce deputatul Inga Grigoriu a acuzat partidul Maiei Sandu de faptul că cere donații de la cetățeni ca să umple țara “de ziare propagandistice”. Într-un mesaj plasat pe o rețea de socializare, Inga Grigoriu susține că a primit prin email o solicitare în care, de la ea “s-a cerut donații pentru trei milioane de ziare propagandistice!”, în care este promovat candidatul PAS, Maia Sandu.

“Este o crimă, stimați cetățeni!”, a scris Grigoriu.