Ca urmare a unui dosar trimis în judecată de procurorul PCCOCS, un administrator al unei companii din domeniul telecomunicațiilor a fost condamnat la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 25.000 de lei pentru divulgarea datelor unei investigații penale.

Conform sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul în vârstă de 48 de ani l-a contactat pe un alt administrator de companie din același domeniu, ai cărui clienți sunt vizați într-un dosar de escrocherie, transmite Știri.md.

Deși oamenii legii l-au avertizat că legea interzice dezvăluirea datelor despre investigație altor persoane, acesta totuși nu s-a conformat.

Mai exact, inculpatul primise de la oamenii legii o ordonanță semnată de un procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care solicita informații despre utilizatorii finali ai serviciilor prestate. Documentul viza anumite numere telefonice, pe care inculpatul le pusese la dispoziția celuilalt administrator, care la rândul său le-a dat în folosință clienților săi. Clienții, însă, le-au utilizat pentru înșelarea „investitorilor” în criptomonedă, care au fost lăsați fără două milioane de lei.

Prin urmare, divulgarea datelor ordonanței procurorului era de natură să pună sub risc tragerea la răspundere penală a autorilor escrocheriei investigate. Așa cum inculpatul și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii, instanța de judecată i-a aplicat o amendă redusă prevăzută de Codul penal, comparativ cu cea maximă de 32.500 de lei (sau pedeapsa cu muncă neremunerată de la 180 la 240 de ore).

sursa