Profesorii renunță la proteste, pe perioada negocierilor

Profesorii renunță la proteste pe perioada negocierilor. La această înțelegere au ajuns astăzi membrii grupului de lucru compus din reprezentanții Executivului și Federația Sindicală a Educației și Științei. Grupul de lucru s-a întrunit într-o primă ședință ieri.

În urma discuțiilor purtate, reprezentanții federației Sindicale a Educației au acceptat să suspende acțiunile de protest pe durata negocierilor în cadrul cărora urmează să fie discutate mai multe revendicări pe care le-au avut dascălii.

Reprezentanţii Guvernului au subliniat că autorităţile au iniţiat mai multe acţiuni privind modernizarea sistemului educaţional şi sporirea veniturilor angajaţilor din sector. Aceste reforme fiind planificate din timp, iar resursele financiare necesare au fost prevăzute în Bugetul de Stat.

În context, vicepremierul Gheorghe Brega a spus că Executivul optează pentru o abordare de ansamblu a necesităţii majorării salariului angajaţilor din sectorului public. În acest sens, Prim-ministrul Pavel Filip a semnat ieri, 16 ianuarie 2017, Dispoziţia privind crearea Grupului de lucru pentru reforma sistemului de salarizare în sectorul bugetar, care urmează să vină cu propuneri de modificare a modului de salarizare a tuturor angajaţilor din sectoarele publice, inclusiv cel al educaţiei.