Un mercenar care a luptat alături de separatiştii din Doneţk a fost reţinut

Un mercenar care a luptat alături de separatiştii din Doneţk a fost reţinut de procurori în comun cu ofiţerii SIS. Acesta a fost membru al  formaţiuni militare “Sparta”, condusă de unul dintre liderii din regiune.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani originar din stânga Nistrului s-a aflat în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate din anul 2015. Acesta a fost anunţat în căutare pe teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii au stabilit că bărbatul are o pregătire specială în taberele de antrenament ale separatistilor din estul Ucrainei, fiind în capacitate de utilizare a armelor de foc, precum şi a tehnicii speciale.

Individul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar astăzi, Procuratura municipiului Chişinău va depune demers privind aplicarea în privinţa învinuiului a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile. În cadrul acţiunilor de urmărire penală acesta a conlucrat cu ancheta şi şi-a  recunoscut integral vinovăţia, iar dacă va fi recunoscut vinovat, învinuitul riscă pînă la 7 ani închisoare.