În perioada 1-7 aprilie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 692,4 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 101,1%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 9,12 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 112,5%.

Totodată, în perioada 1-7 aprilie 2024, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 20,2 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,9% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De menționat că, banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale și altele. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12427 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 55231 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15733 și, respectiv, 12219 traversări.

Raportul zilnic privind situația la posturile vamale de frontieră, noutăți, depistări, evenimente și alte informații ce țin de activitatea vamală, pot fi consultate pe canalul Telegram al Serviciului Vamal al Republicii Moldova: https://t.me/ServiciulVamalRM.

sursa