Un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Chișinău, a fost condamnat la o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare pentru săvârșirea mai multor furturi și pentru aplicarea violenței asupra unui angajat al poliției.

Conform informațiilor furnizate de către autorități, individul a fost implicat în aproximativ zece incidente de furt în cursul anului 2021. Acesta a sustras diverse bunuri, inclusiv telefoane mobile, portofele de marcă conținând bani și carduri bancare, din oficii, magazine, frizerii, automobile și alte locații. Valoarea totală a bunurilor furate este estimată la peste 100.000 de lei.

Într-unul dintre cazuri, bărbatul a reușit să fure discreționar un pandantiv din aur, evaluat la suma de 23.452 de lei, dintr-un magazin de bijuterii.

Pe lângă furturi, individul a manifestat comportament agresiv și violent față de un polițist în exercițiul funcțiunii sale. La data de 16 aprilie 2021, în jurul orei 02:00, pe bulevardul Traian din municipiul Chișinău, acesta a opus rezistență fizică și a aplicat lovituri cu pumnii asupra polițistului.

În urma investigațiilor, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor imputate și a fost plasat în arest preventiv pentru a asigura punerea în aplicare a pedepsei cu închisoarea.