O femeie în vârstă de 21 de ani din raionul Soroca a născut joi, 4 aprilie, în ambulanță în drum spre maternitate, anunță Centrul Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească (CNAMUP). Lăuza și nou-născutul au fost transmiși în stare satisfăcătoare specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

„La data de 4 aprilie curent, ora 05:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide de 21 ani, cu motivul solicitării „Sarcină uterină de 40 de săptămâni, dureri abdominale” într-o localitate din raionul Soroca.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Stoicani a SAMU Soroca în următoarea componență: felcer Cristina Golovatîi, infirmier Sergiu Vîrlan și șoferul autoambulanței Vitalii Pahom. Ambulanța a ajuns la locul solicitării în 10 minute. La domiciliu, echipa PAMU Stoicani a preluat rapid parturienta, care prezenta semne de debut al travaliului.

În timpul deplasării către maternitate s-a declansat nașterea. Astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3000g cu scorul Apgar de 8 puncte”, menționează reprezentanții CNAMUP.

Lăuza și nou-născutul au fost transmiși în stare satisfăcătoare specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

sursa