Autoritățile municipale planifică măsuri noi de dezvoltare a unui set structurat și cuprinzător de acțiuni și strategii pentru promovarea transportului durabil și eficient în Chișinău. Pe 30 ianuarie 2024, în cadrul Proiectului finanțat de UE ”MOVE IT like Lublin”, a avut loc o nouă rundă de discuții privind măsurile de mobilitate durabilă în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Chișinău.

La ședința publică a Grupului de lucru pentru transport public au participat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, conducătorii întreprinderilor de transport municipale, reprezentanți ai Direcției Generale Mobilitate Urbană, echipa proiectului „MOVE IT like Lublin”, precum și alte părți interesate care și-au manifestat interesul pentru a participa.

„Astfel, a fost prezentat stadiul actual de elaborare al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, inclusiv informații despre viziune și indicatori de performanță (KPIs), inițiativele de mobilitate urbană, metodologia de prioritizare a măsurilor și următoarele etape care urmează a fi parcurse în procesul de implementare”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Proiectul “MOVE IT like Lublin”, finanțat de UE, va fi implementat până în anul 2025 și va sprijini transformarea serviciilor de transport public din oraș într-un sistem de transport mai sigur, mai rezistent și mai durabil.