Medicii spun că scăderea temperaturii poate face uneori mai mult rău decât bine. Dacă nu suntem prudenți.

Un val de aer rece dinspre Oceanul Atlantic aduce cu el răcoarea mult așteptată.

Totuși, medicii spun că organismul reacționează mai bine la creșterile de temperatură decât la scăderea bruscă. Iar persoanele sensibile trebuie să fie deosebit de atente în această perioadă răcoroasă.

GHEORGHE ALEXANDRESCU – medic de familie: Scăderile bruște pot afecta cardiovascular pe cei sensibili și este bine ca în aceste zile să evite ieșitul afară. În general mulți dintre bătrâni sunt foarte sensibili la șocul termic, e bine să se îmbrace bine, dar nu exagerat.

Meteorologii avertizează că, deocamdată, canicula nu se va întoarce.

ROBERT BALASZ – meteorolog, Centrul Meteo Banat Crişana: Temperaturile vor fi modeste și în zilele următoare mai ales mâine, maxime 22 – 25 de grade, normalul ar fi 29 – 30 la început de august, iar minimele spre 7 grade. La deal vor fi mai ridicate. Mai ales după temperaturile ridicate organismul s-a obișnuit cu ele și ni se pare mai răcoros decât e.

Vor mai fi precipitații abundente și chiar căderi de grindină, însă nu de amploarea și intensitatea furtunilor de până acum. Spre sfârșitul săptămânii vremea se îndreaptă în toată țară, iar ploile se restrâng.