În weekend, în Piața Marii Adunări Naționale locuitorii Capitalei sunt chemați să vină la o nouă ediție a ”Chișinău Big Hearts Marathon – „Fun Run”, unde participanții vor alerga în cadrul unei curse de 1,5 km.

Potrivit Primăriei Chișinău, traseul va începe în PMAN, după care pe bd. Ștefan cel Mare, str. Vasile Alecsandri, Veronica Micle și Bănulescu Bodoni unde va fi finișul. Înregistrarea la cursă poate fi făcută pe pagina marathon.md.

Primăria Municipiului Chişinău este partener în organizarea evenimentului sportiv, iar în acest sens din bugetul municipal au fost alocaţi 400 de mii de lei.

”Astfel de activități organizate sub egida Primăriei Chișinău reprezintă un angajament ferm în susținerea activităților sportive și a implicării comunității în practicarea sportului. Activitatea este parte componentă a Programului Municipal de Cofinanțare a proiectelor pentru sport/ altor activități sportive de nivel local și internațional, care prevăd promovarea modului sănătos de viață, selecția și pregătirea sportivilor de performanță, antrenarea populației municipiului Chișinău în practicarea sportului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Amintim că, în perioada 2019-2023, municipalitatea a alocat pentru evenimentele sportive un buget total de peste 46 de milioane de lei, dintre care aproximativ jumătate din bani au fost și sunt distribuiți pentru acțiunile din acest an.

Banii au fost utilizaţi pentru organizarea și susținerea diverselor competiții și evenimente sportive în municipiul Chișinău, inclusiv turnee, campionate și festivaluri sportive.