Un tânăr originar din Republica Moldova a fost reţinut la Iaşi, fiind acuzat că a sustras împreună cu un al tânăr, tot moldovean, dintr-un centru comercial, suma de 30.000 de euro. Cei doi ar fi pătruns în clădire prin escaladarea acoperişului. Cel de-al doilea tânăr este deja arestat în ţara de origine, pentru o infracţiune similară.

Poliţiştii ieşeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi tineri, de 29 ani, respectiv 30 de ani, ambii din Republica Moldova, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat, scrie News.ro.

Potrivit Poliţiei ieşene, pe 7 august cei doi ar fi pătruns în incinta unui centru comercial din Iaşi, prin escaladarea acoperişului, apoi ar fi sustras aproximativ 30.000 de euro din incinta unei firme.

În urma cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale cu sprijinul luptătorilor S.A.S Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Iaşi, unde ar fi locuit unul dintre cei doi bănuiţi de comiterea faptei.

Tânărul, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat în imobilul respectiv, apoi a fost reţinut de către poliţişti. El urmează să fie prezentat în faţa judecătorilor cu propunere de arestare.

În ceea ce priveşte tânărul în vârstă de 29 ani, care ar fi implicat în acelaşi furt, el este arestat de către autorităţile din Republica Moldova într-o altă cauză penală, în care ar fi cercetate infracţiuni similare.

sursa