Organizarea curselor charter din Chișinău pe perioada stării de urgență este autorizată de Autoritatea Aeronautică Civilă. Persoanele interesate să zboare cu astfel de curse vor completa un formular pe pagina web a AAC, transmite IPN.

În formular persoanele vor indica numele, prenumele și cetățenia cărui stat o dețin, vor alege destinația dintr-o listă de țări sau, dacă nu este pe listă, o vor indica într-un câmp separat. De asemenea, se vor indica canale de legătură: numărul de telefon și adresa electronică.

Informația despre cursele autorizate este publicată pe pagina de internet a Autorității Aeronautice Civilă. Sunt atât zboruri de transportare a refugiaților ucraineni spre alte destinații, cât și zboruri de repatriere organizate de companiile aeriene din țările de destinație.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, până astăzi au fost operate câte două curse umanitare spre Istanbul și două spre Frankfurt.

Alte zboruri decât cele autorizate de AAC nu pot fi operate din/la Chișinău pe perioada stării de urgență. Parlamentul a declarat stare de urgență pe 24 februarie, pe o perioadă de 60 de zile.