Toți locuitorii municipiului Chișinău sunt invitați la Consultări publice pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

Potrivit edilului, documentul prevede proiecte de modernizare a capitalei și a suburbiilor sale care ar putea fi implementate până în 2030.

„Dacă vreți să contribuiți la modernizarea municipiului, Vă așteptăm la una dintre cele patru consultări, care se vor desfășura cu începere de la ora 17 00 conform următoarei agende:
16 mai – Artcor, str. 31 August 1989, nr. 137
17 mai – Artcor, str. 31 August 1989, nr. 13
18 mai – Pretura Botanica, str. Teilor, 10
19 mai – Pretura Rîșcani, str. Kiev, 3

Astfel, vor fi prezentate cele 8 capitole ale Strategiei, care vizează: formarea identității municipiului, dezvoltarea spațială durabilă a teritoriului, dezvoltarea construcțiilor urbane confortabile, dezvoltarea socio-demografică a municipiului, dezvoltarea socio-economică a municipiului, dezvoltarea infrastructurii de transport și edilitare, dezvoltarea sectorului istorico-cultural și turistic și protecția mediului. S-a muncit foarte mult împreună cu foarte mulți experți. Dar împreună putem îmbunătăți proiectul și aduce aportul nostru la schimbarea Chișinăului”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că au fost invitați toate organizațiile neguvernamentale, specialiștii pe diverse domenii, reprezentanții universităților, primarii de suburbii și consilierii, reprezentanții agențiilor, ministerelor, Guvernului, Parlamentului, Ambasadele și multe alte părți interesate.