După ce a fost curățat o parte din râul Bîc, au început să vină păsări pe apă. Primarul general Ion Ceban a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii cu mai multe rațe.

Primarul general afirmă că acest lucru inspiră și se duce la ideea că toată partea râului ce se află în Chișinău, trebuie curățată.

„Nu este simplu, dar începutul contează. Nu doar păsările trebuie să beneficieze de această parte a naturii, dar și oamenii care se pot plimba pe marginea râului. Precizez că pe marginea râului zona este amenajată și se păstrează curățenia, iar iarba tunsă și îngrijită. Până acum acest lucru nu era vizibil din cauza că erau crescuți arbuștii haotic”, scrie primarul.

Ceban mai spune că în curând, vor începe lucrările de curățare a albiei râului Bîc, pe porțiunea P. Rareș – M. Viteazul.

Costul total al proiectului în sumă de 3.5 milioane de lei este pentru a curăța peste 2 km din albia râului, bani prevăzuți în  bugetul municipal.

„Aici vreau să adaug că sunt 2 luni preconizate conform proiectului, pe porțiunea Mihai Vitează – Feredeului, ca să fie scos nămolul, să fie curățate spațiile verzi și asigurate albia râului Bîc să preia un debit de apă corespunzător în cazul de ploi abundente. Acum suntem în căutarea surselor financiare pentru a trece la etapa a doua, este vorba de 34 de milioane, și proiectarea etapei trei”, a conchis Ion Ceban.