Întreprinderea Termoelectrica anunță pe 6 aprilie că 90 de blocuri locative din Chișinău au solicitat reconectarea agentului termic. Și 9 instituții de învățământ au cerut să fie conectate la căldură. 

Întreprinderea reiterează că este pregătită să presteze servicii de termoficare în continuare pentru încălzirea locuințelor și instituțiilor din municipiul Chișinău.

Din numărul total de 2675 de blocuri locative, 636 de blocuri au optat pentru sistarea integrală a agentului termic, iar majoritatea celorlalte au ajustat consumul de energie în funcție de temperatura mediului.

Cu toate acestea, odată cu răcirea timpului, 90 de blocuri locative și 9 instituții de învățământ au solicitat reconectarea agentului termic.

„În condițiile în care temperaturile aerului exterior scad în orele nocturne, entitatea reafirmă angajamentul său de a furniza energie termică în mod sustenabil și responsabil, cu respectarea tuturor standardelor de calitate”, susține întreprinderea.

Aceasta mai menționează că cei care doresc să beneficieze de serviciul de energie termică pot solicita reconectarea prin intermediul gestionarului fondului locativ.

Menționăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de înghețuri. Astfel, în intervalul de timp 6 -8 aprilie, în orele nocturne și ale dimineții, izolat în jumătatea de nord a țării se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C.

De precizat că în nordul țării au căzut ninsori, iar unii șoferi au avut nevoie de ajutor pentru deblocarea mijloacelor de transport. Potrivit celor mai recente date, au solicitat intervenția salvatorilor un autocar școlar, cu 10 copii și 2 maturi, 4 automobile, precum și un microbuz de rută.

De precizat că pe 27 martie, primarul capitalei Ion Ceban susținea că a semnat o dispoziție prin care s-a declarat închis sezonul termic 2022-2023 pentru toți consumatorii. „Rog toate regiile să fie informate și rugăm Termoelectrica să se conformeze, chiar dacă nu este o instituție a Primăriei municipiului Chișinău”, preciza Ceban.

În aceeași zi, Termoelectrica comunica despre disponibilitatea de a asigura în continuare cu servicii de termoficare toate categoriile de consumatori, inclusiv şi blocurile locative (prin intermediul gestionarului fondului locativ).

Pe 31 martie, întreprinderea declara că 29 de blocuri locative și-au sistat integral agentul termic.

sursa