Peste 150 de autovehicule deblocate din nămeți de către pompieri

Peste 150 de autoturisme rămase blocate în zăpadă au fost deblocate de către pompieri în ultimele 24 de ore. Pompierii anunță că cele mai multe autovehicule au fost ajutate să iasă din zăpadă în sudul țării unde viscolul și zăpada au făcut drumurile impracticabile. O femeie însărcinată a fost dusă de pompieri la spital, întrucât alte mașini nu puteau intra în localitate.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, 70 de unități de transport au fost scoase din zăpadă de salvatorii din Găgăuzia. Alte mașini blocate în zăpadă au fost tractate de pompieri de pe traseele din raioanele Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Ungheni, Anenii Noi și Chișinău.

Mai mult, trei ambulanțe cu pacienți au fost deblocate de angajații Serviciului Situații Excepționale împotmolite pe drumurile raioanelor Taraclia, Cahul și Anenii Noi. O femeie însărcinată din localitatea Cazaclia a fost dusă de urgență la spitalul din Taraclia. Misiunea a fost efectuată de pompieri, deoarece alte mijloace de transport nu puteau să ajungă în localitate.

În total pentru intervenții au fost antrenați 305 salvatori și pompieri cu 80 unități de tehnică. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă să activeze într-un regim sporit, iar oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc.