Lupta cu stihia albă continuă. Peste 20 de sate izolate și 10 puncte de trecere a frontierei, blocate

Lupta cu stihia albă continuă. 21 de sate din raioanele de sud ală țării rămân izolate după ce drumurile care duc spre localități au fost inzăpezite. Totodată se circulă greu și pe unele porțiuni de drumuri naționale, iar drumarii lucrează la intensitate maximă pentru ca toate drumurile să fie practicabile. Poliția de Frontieră anunță că 10 puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza vremii.

Potrivit Poliției de Frontieră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, 10 puncte de trecere a frontierei în special cu Ucraina și-au sistat activitatea. Este vorba despre Tudora, Palanca, Săiți, Giurgiulești-Reni, Giurgiulești-fero, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Cișmichioi, dar și Soroca și Cosăuți care nu funcționează din cauza podurilor de greață peste Nistru.

Totodată, peste 20 de sate din mai multe raioane de sud ale țării rămân izolate din cauza că drumurile care duc spre localitate au fost înzăpezite. Cele mai multe localități sunt din raionul Ștefan Vodă, urmat fiind de Cahul și Cantemir.

Ministerul Transporturilor anunță că și unele porțiuni de drumuri naționale au fost înzăpezite, iar circulația transportului este dificilă.

Drumarii lucrează la intensitate maximă pentru drumurile să fie practicabile, iar transportul să circule în condiții normale. 225 de autospeciale cu aproape 400 de drumari sunt antrenați la deszăpezire, iar până acum au fost utilizate peste 2 mii de tone de material antiderapant.

Codul Portocaliu de viscol și ninsoare a expirat ieri, iar potrivit meteorologilor, în vigoare rămâne Codul Galben de schimbare bruscă a vremii.