Primăria Chișinău a lansat azi o nouă rută de autobuz, nr. 11A, spre Durlești. Noul itinerar va parcurge una dintre cele mai populate zone din suburbie și va trece pe strada Caucazului, unde până acum nu circula transport public.

”Primăria municipiului Chișinău a decis deschiderea rutei noi de autobuz la Durlești, nr. 11 A, în urma solicitărilor venite din partea locuitorilor. Înainte de lansare, am testat itinerarul împreună cu specialiștii și locuitorii din Durlești. Peste 3000 de locuitori din Durlești vor avea, pentru prima dată, acces la transportul public municipal. Este vorba despre locuitorii de pe strada Caucazului”, a precizat edilul Capitalei, Ion Ceban.

Itinerarul va traversa centrul orașului Durlești și mai multe instituții sociale, printre care liceul, grădinița, policlinica.

Autobuzele vor porni din Piața Dimitrie Cantemir, de pe strada Ion Creangă. În direcția Durlești, vehiculele vor circula pe str. Tudor Vladimirescu, str. Ștefan Vodă, str. Alexandru cel Bun, str Cartusa, str. Nicolae Dimo și str. Caucaz din suburbie. Returul va fi pe str. Caucaz, str. Ștefan Vodă, str. Tudor Vladimirescu și, din nou, până la str. Ion Creangă din Capitală. Spre Durlești, ruta va avea 17 stații, iar în retur vor fi 12 stații.

Conform orarului stabilit, primul autobuz va porni din Chișinău la ora 05.15, iar ultimul, cel de seară, la ora 18.30. Din Durlești, primul vehicul va porni la ora 05.35, iar ultimul – la 18.55.

În prezent, Primăria Chișinău pregătește infrastructura pentru deschiderea altor rute noi de autobuz în suburbiile Bubuieci, Codru și satul Dumbrava din comuna Trușeni.