Ninge puternic în toată țara. 7 puncte de trecere a frontierei, blocate. Cum se circulă pe drumuri

Ninge puternic în toată țara. 7 puncte de trecere a frontierei au fost blocate din cauza restricțiilor de circulație în Ucraina. Potrivit Serviciului Vamal, în 5 puncte de trecere a frontierei cu Ucraina din sudul țării, circulația transportului a fost restricționată, după ce drumurile din țara vecină au fost blocate de zăpadă.

Este vorba despre Săiți, Tudora, Ceadâr-Lunga 1 și 2 și Vulcănești. Totodată, din cauza formării gheții pe Nistru, rămân a fi închise posturile vamale de tip debarcader de la Soroca și Cosăuți.

Serviciul Vamal recomandă celor care și-au planificat călătorii peste hotare să țină cont de aceste informații și să aibă grijă pe unde traversează hotarele pentru a nu întâmpina dificultăți.

Totodată, Ministerul Transporturilor anunță că deocamdată, pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă, însă nu există drumuri blocate. Pe parcursul nopții, la curățarea drumului au fost antrenate 56 de autospeciale cu 215 muncitori care au împrăștiat pe drumuri 336 de tone de material antiderapant.

Ministerul Transporturilor anunță că drumarii sunt dotați și cu suficient material antiderapant. Pentru acest sezon au fost pregătite 80,1 mii tone+ material antiderapant dintre care sare și nisip. Totodată, în premieră pentru Republica Moldova, în acest an pe traseele M2 Chișinău-Orhei și R3 Chișinău-Hâncești este aplicată doar sare careva avea un efect de lungă durată și nu va permite formarea gheții sau poleiului pe un termen mai lung.

După necesitate vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare, care se confruntă cu greutăţi la depăşirea sectoarelor dificile menţionate.

Principala prioritate a Ministerului Transporturilor și infrastructurii Drumurilor este siguranța la trafic. Așa că echipajele de intervenție vor fi gata să intervină 24/24.