Salarii mai mari pentru cei din domeniul Educației. Ce decizie s-a luat la Guvern

Lucrătorii din domeniul Educației vor putea primi salarii mai mari. Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Sindicale a Educației în cadrul căreia au fost discutate revendicările profesorilor.

Astfel, cel mai mult s-a discutat despre solicitarea ca personalul auxiliar și non-didactic să aibă salariul minim de existență pe țară. În prezent, salariul de bază pentru această categorie de angajați plus o serie de sporuri salariale 1776 de lei, în timp ce salariul minim pe țară este de 1813 lei.

De cealaltă parte, premierul a declarat că trebuie de găsit soluții pentru fiecare problemă reieșind din situația financiară cu care ne confruntăm la moment. „Vrem împreună să găsim cele mai bune soluţii şi etapă după etapă să ajungem la nivelul de salarizare pe care ni-l dorim”, a spus Pavel Filip.

În context, a fost creat un grup mixt de lucru care urmează să facă o radiografie a situației și să analizeze impactul bugetar pe care l-ar putea aduce această majorare, identificând posibilele rezerve de optimizare şi de creştere a salariilor până la nivelul minimului de existenţă. În acelaşi timp, urmează să fie făcute şi propuneri privind posibilităţile de menţinere a cadrelor tinere în sistemul educaţional şi de creştere a calităţii învăţământului.