Ion Ceban va transmite un demers la Comisia de la Veneția și la Congresul Autorităților Locale și Regionale de la Consiliul Europe, cu privire la demisia șefilor de direcții educaționale raionale și municipale. Despre aceasta a vorbit edilul în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Am cerut suspendarea acestor prevederi până când Curtea Constituțională se va expune, pentru a proteja oamenii care acum nu cunosc ce se va întâmpla cu ei și familiile lor. Rog ca acest demers să fie transmis și la Comisia de la Veneția și la Congresul Autorităților Locale și Regionale de la Consiliul Europei. E strigător la cer. Se încalcă dreptul la muncă și este iarăși o ingerință în administrația Publică Locală, și nu îl ultimul rând guvernarea a făcut totul peste noapte”, a declarat edilul.

Ceban s-a referit la incompetența celor din PAS, cu privire la condițiile în cămin. „Înțelegem că de vină vor fi toți, dar să nu ne pomenim ca cu situația când studenții au revenit la Universitate, căminele arată strașnic, fără reparații și tocmai acum Guvernul s-a gândit să aloce bani pentru reparația căminelor. Oamenii aceștia habar nu au despre ce fac. De la alocat banii până la a face reparații, este foarte lungă calea.

Orice de ce se atinge această guvernare se transformă în lemne.md (n.r. declarație sarcastică), la suprafață arată bine, în interior e dezastru total – bani furați, categorii de persoane la care nu trebuiau să ajunge lemnele, corupție sporită și defrișări sporite.

Unii deputați, responsabili de domeniul educației, verifică dacă este hârtie de wc în universități, dar au uitat să verifice condițiile în care vor trăi studenții unde nici tapetă nu este pe pereți în camere, iar wc-urile sunt mai strașnice de cât în unele penitenciare. Niciodată nu am văzut asemenea indiferență și impotență. În schimb s-au apucat să schimbe toți șefii de la Direcțiile Educație din țară și să îi pună pe cei loiali”, a conchis edilul.