Vremea de afară a scos peste 560 de polițiști pe traseele din țară, implicați la menținerea securității circulației rutiere.

Astfel, pe parcursul nopții, oamenii legii din toată țara au intervenit în 159 de cazuri create de condițiile meteo.

Polițiștii sunt prezenți în trafic, iar șoferii pot apela la ajutorul acestora în caz de necesitate. 

Totodată polițiștii îndeamnă șoferii să fie prudenți și să țină cont de toate recomandările.

Vremea se va schimba brusc în țară, iar în acest context meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de avertizare. Astfel, în perioada 7-10 ianuarie, în țară va fi valabilă alerta meteorologică în care se prevăd condiții complicate ale vremii.

Echipele operative de reparații s-au pregătit să intervină pentru a remedia eventualele defecțiuni ale rețelei electrice provocate de ninsorile prognozate. Ministerul Energiei îndeamnă toți locuitorii să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță şi de protecție împotriva electrocutărilor.

În contextul acestor informații, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) recomandă participanților la trafic să fie atenți și să respecte un șir de reguli.

Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația pe toate drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă, aceasta fiind afectată de lapoviță și ninsori, iar acest fapt sporește riscul producerii accidentelor.