Șoferii și pietonii sunt rugați să fie extrem de prudenți, deoarece pe străzi și trotuare pot apărea riscuri enorme de deplasare. Din cauza ploii de ieri și a valorilor cu minus din timpul nopții, mai întâi s-a transformat un start de polei pe toate căile de deplasare, iar ulterior s-a depus și stratul de zăpadă, ceea ce reprezintă o adevărată capcană pentru trecători și șoferi.

„Pe parcursul zilei de ieri în Chișinău a plouat continuu. Chiar dacă serviciile au intervenit, de la temperaturile joase pe drumuri s-a format gheață și acum este stratul de zăpadă. Rog cetățenii să fie atenți, nu mergeți departe de casă, în special atenționăm persoanele de vârsta a treia și copiii”, se mai arată într-un îndemn al primarului general al Capitalei, Ion Ceban.

Primarul Capitalei îndeamnă repetat locuitorii Capitalei să evite orice deplasări neimportante, iar chiar dacă au o urgență să fie extrem de prudenți, să evite mersul pe lângă copaci, linii de electricitate și să aleagă căi sigure și să evite zonele cu zăpadă spulberată.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, oamenii pot apela la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.