Banca Mondială ar fi deacord cu legea amnistiei fiscale dacă Parlamentul ar face unele modificări la actualul proiect legislativ. Asta a lăsat să se înţeleagă înstituţia care a venit cu o reacţie pe marginea proiectului de lege.

“Banca Mondială a primit mai multe solicitări săptămâna aceasta, de a-şi expune părerea vizavi de proiectul de lege cu privire la liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală. Experienţa internaţională arată că implementarea completării declaraţiilor pe avere în strictă conformitate cu prevederile Pachetului de integritate adoptat anul acesta, ar putea fi un instrument eficient în combaterea corupţiei. La examinarea proiectului nou, însă, noi am constatat un şir de riscuri de integritate, despre care am informat Guvernul la 15 decembrie, 2016”, se arată într-un comunicat de presă emis de Banca Mondială.
Chiar şi aşa, instituţia lasă de înţeles că legea ar fi bună dacă Legislatuvul ar aduce unele modificări la proiectul actual.

“Noi am menţionat că, noul Pachet de integritate, ar putea fi un element determinant în ceea ce priveşte suportul bugetar oferit de Banca Mondială pentru Moldova în viitor. Noi continuăm dialogul cu autorităţile şi ne aşteptăm ca noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă. Banca Mondială înţelege îngrijorările întemeiate ale societăţii civile şi va continua susţinerea reformelor de integritate, spre beneficiul cetăţenilor de rând din Moldova”, se mai arată în comunicat.