Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, s-ar afla în stare critică la Spitalul Clinic Central din Moscova, scrie Ukrainska Pravda, cu referire la liderul opoziției din Belarus, Valerii Tsepkalo.

Potrivit lui Tsepkalo, Lukașenko ar fi fost transportat în stare critică la spitalul din Moscova după o întâlnire cu Vladimir Putin.

„Conform informațiilor pe care le avem, care necesită o confirmare suplimentară, Lukașenko, după întâlnirea cu Putin cu ușile închise, a fost dus de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde se află acum. Cei mai buni specialiști au fost trimiși să-l îngrijească, fiind într-o stare evaluată de medici ca fiind critică. Sângele a fost purificat. Lukașenko nu poate fi transportat din cauza stării sale. Măsurile organizate pentru salvarea dictatorului belarus au fost menite să prevină speculațiile cu privire la posibila participare a Kremlinului la otrăvirea sa”, a scris Valerii Tsepkalo pe Telegram.

Pe 24 mai, Lukașenko a participat la Forumul Economic Eurasiatic de la Moscova. Acolo, în special, el a spus că armele nucleare rusești au început deja să fie transportate în Belarus în cadrul acordurilor bilaterale.

sursa