După ce un pescar s-a înecat în lacul Ghidighici, salvatorii au pornit campania de prevenire a înecurilor. Ce recomandă cei de la Situații Excepționale

După ce zilele trecute, un pescar s-a înecat în lacul Ghidighici, salvatorii au inițiat campania de prevenire a înecurilor. Cei de la Situații Excepționale avertizează că în condițiile în care gheața pe lacuri este subțire, sub greutatea corpului aceasta cedează cu ușurință și te poți pomeni imediat sub apă.

Astfel, salvatorii au simulat o astfel de situație prin care au încercat să arate oamenilor cât este de periculos să te afli pe gheață atunci când încă aceasta nu este suficient de groasă.

Specialiștii au improvizat o situație în care un pescar a căzut sub gheață, iar salvatorii stației de salvare din sectorul Buiucani au intervenit pentru ajutor. În mai puțin de 5 minute omul a fost adus la mal, iar medicul de serviciu a efectuat manevrele de resuscitare. Salvatorii au prezent acțiunile de salvare, îndemnând oamenii să nu neglijeze sfaturile specialiștilor.

În pofida faptului că temperatura aerului noapte se coboară sub zero grade, gheața bazinelor acvatice este foarte subțire, iar aflarea pe ea este periculoasă. Mai mult, pescarii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă, deoarece s-ar pute pomeni sub apă.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, în anul 2016, 44 de persoane au fost accidentate sub gheață, reușind să supraviețuiască. De la începutul anului 2017, salvatorii au reușit să salveze 4 oameni care s-au aventurat să meargă și s-au prăbușit sub gheața bazinelor acvatice.