Corpul neînsuflețit al maestrului Ion Ungureanu va fi adus acasă de salvatori. Sicriul va fi depus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla

Corpul neînsuflețit al maestrului Ion Ungureanu urmează să fie adus, în această noapte la Chișinău. Sicriul va fi depus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, iar mâine, fostul ministru al Culturii va fi petrecut pe ultimul drum.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, un echipaj de pompieri au pornit deja la drum spre București ca să reușească să aducă acasă sicriul. Corpul neînsuflețit va fi depus, la noapte, la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, iar cei care vor dori să-și ia rămas bun de la marele actor, o vor putea face mâine la biserică sau la Palatul Național unde va fi depus sicriul, începând cu ora 10 dimineața.

Ulterior, cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Central. Ieri, premierul a cerut președintelui ca ceremonia să fie una solemnă cu participarea gărzii de onoare și a orchestrei prezidențiale, iar mâine să fie decretată zi de doliu național. Deocamdată, Igor Dodon nu a răspuns solicitărilor.

Ion Ungureanu a murit sâmbătă într-un spital din București, la vârsta de 81 de ani. El a fost răpus de o boală incurabilă. Ion Ungureanu a fost deputat în primul parlament și a votat Declarația de Independență. El a fost primul ministru al Culturii și prin decizia lui a impus regizorii și actorii moldoveni să lucreze timp de 2 ani în teatrele din România ca să învețe limba română literară. Tot el a fost cel care a dispus reinstalarea monumentului lui Ștefan cel Mare în centrul capitalei.