Autoritățile medicale ale Republicii Moldova fac apel la responsabilitate şi îndeamnă persoanele care au intrat în contact cu cei infectați cu coronavirusul de tip nou să fie receptive şi cooperante. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a mai declarat astăzi, într-un briefing de presă, că cei infectați nu trebuie să fie stigmatizați, deoarece a te îmbolnăvi nu este o rușine.

„Am o rugăminte aparte către populația care a fost în contact cu persoanele infectate. Avem cazuri când scoatem cu cârligul informații despre contactele cu cei infectați, însă noi trebuie să luam măsuri operative. Astăzi fiecare locuitor este ca o sursă de infecție, însă nu este o rușine să contactezi virusul şi să te îmbolnăvești. Trebuie să ne pătrundem de responsabilitate”, a declarat Nicolae Furtună.

Amintim că bilanțul total al epidemiei de coronavirus în Republica Moldova se ridică la 423 de îmbolnăviri şi 5 decese provocate de COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, numărul cazurilor de coronavirus crește, deoarece sunt testate mai multe persoane.

„În data de 30 martie, atunci când s-au confirmat pozitiv 35 de cazuri au fost procesate 169 de probe, pe data de 31 martie 55 de cazuri au fost prelevate şi procesate 285 de probe. Astăzi vorbim de 70 de cazuri confirmate, dar vorbim şi de 329 de probe.”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, la același briefing de presă.