Au intrat în casa unei femei din Orhei, au bătut-o şi i-au luat lucruri de valoare. 7 indivizi suspectaţi de tâlhărie au fost reţinuţi

7 indivizi cu vârstele cuprinse între 16 şi 24 de ani au ajuns pe mâna oamenilor legii, fiind suspectaţi de tâlhărie. Aceştia ar fi intrat în locuinţa unei femei de 54 de ani din satul Zorile, raionul Orhei, au bătut-o şi i-au furat bunuri de valoare din casă. Despre acest caz s-a aflat după ce proprietara a anunţat poliţia.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii decembrie. Potrivit proprietarei, mai multe persoane au intrat în locuinţa ei forţând geamul. Aceştia au lovit-o de mai multe ori în regiunea feţei şi au imobilizat-o la podea. Ulterior, ei au luat 2100 lei, un notebook, o verighetă de aur şi alte lucruri de preţ, cauzându-i femeii un prejudiciu de peste 10 mii de lei.

Făptaşii au fost prinşi peste o săptămână. Aceștia sau dovedit a fi cinci tineri cu vîrste cuprinse între  17 și  24 de ani și  două fete de 16 și 18 ani, locuitori ai raionului Orhei și municipiului Chișinău.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate de forțele de ordine la domiciliile  suspecţilor, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri sustrase de la victimă, notebookul şi verigheta din aur, fiind vîndute deja de suspecţi.

talharie

Actualmente se stabileşte locul şi persoanele implicate, pentru a fi aucdiate pe marginea cauzei penale.

Suspecții și-au recunoscut vina parțial, două persoane au primit arest pentru 30 de zile, ceilalți fiind cercetați în libertate.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie, iar dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

În prezent se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie în vederea întăririi bazei probatorii, dar şi pentru stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracţiuni de acest gen, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.