Primarul Ion Ceban a făcut declarații referitoare la situația reparațiilor străzii de pe 31 august și a descoperirii caldarâmului în cadrul unei conferințe de presă. Edilul a prezentat soluțiile identificate și așteaptă acceptul de la CNMI pentru a putea avansa în procesul de renovare.

Primarul Ceban a subliniat importanța implicării agenției și a Ministerului Culturii în luarea deciziilor, exprimând speranța că un răspuns clar va fi furnizat cât mai curând posibil. Au fost discutate mai multe variante, iar prima opțiune implică închiderea completă a străzii și reabilitarea integrală a porțiunii afectate. A doua variantă presupune rezervarea unei părți pentru transportul public, în timp ce cealaltă parte, care este descoperită și prezintă interes arheologic și public, ar fi reabilitată. O a treia variantă a fost menționată, dar nu a fost detaliată și nu a fost preferată de primar.

În același timp, lucrările de renovare continuă pe celelalte porțiuni ale străzii, iar primarul speră să le finalizeze cât mai curând posibil. Acesta a subliniat necesitatea unei viziuni clare asupra proceselor în general și a menționat intervenția Ministerului Culturii în cazul descoperirilor arheologice. Primarul a reiterat disponibilitatea municipalității de a colabora și de a uni eforturile pentru a aborda aceste aspecte într-un mod corespunzător atunci când se va obține o viziune clară și un acord comun.

Declarațiile primarului Ceban au subliniat importanța luării deciziilor în colaborare cu agențiile și ministerul responsabil, evidențiind dorința de a găsi soluții eficiente pentru reparațiile străzii de pe 31 august, având în vedere și descoperirea caldarâmului care implică aspecte arheologice și culturale.