O femeie de 49 de ani din Șoldănești a decedat, după ce camera în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit informațiilor, incendiul a izbucnit ieri, într-un apartament de pe strada 31 August 1989 nr. 18 din orașul Șoldănești.

Potrivit primelor informații a fost observat fum dens de la etajul 1 al blocului de locuit cu 5 nivele, iar pentru lichidarea incendiului, la fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri.

Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale dintr-o odaie cu suprafața de 18 m2. Incendiul a fost lichidat către ora 16:06.

„În timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarei, o femeie în vârstă de 49 de ani. În urma cercetărilor efectuate, specialiștii au stabilit că cel mai probabil incendiu s-a produs din cauza imprudenții în timpul fumatului”.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare.

Pompierii atenționează despre pericolul fumatului în locuințe. O țigara aprinsă, aruncată la întâmplare poate mocni, iar ulterior să aprindă suprafețe.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

sursa