Noapte de groază la Berlin. 12 morţi şi 48 de răniţi după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la un târg de Crăciun

12 oameni au murit şi 48 au fost răniţi după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din Berlin. Cel puţin aşa arată un ultim bilanţ al groaznicului atac avut loc aseară.

Potrivit mediafax.ro, poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare. Unul dintre indivizii aflaţi în cabină a fost împuşcat mortal. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind căutat activ de autorităţile germane.

Aproape de miezul nopţii, oamenii legii au anunţat că au reţinut presupusul suspect al atacului. Acesta ar fi un refugiat din Afganistan sau Pakistan, care era deja cunoscut poliţei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu şi pentru legături cu organizaţii teroriste

Camionul aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk. Proprietarul companiei, Ariel Z, a transmis că vărul său, un şofer profesionist de 15 ani, urma să se deplaseze cu TIR-ul la Berlin.

Se presupune că la atacul de la Berlin a fost implicată grupare ateroristă Statul Islamic, însă acesta nu a fost revendicat oficial.

În această dimineaţă, poliţia germană a efectuat o razie la un fost aeroport din Berlin unde sunt cazaţi refugiaţi, însă mai multe detalii ni au fost oferite presei.

Cancelarul Angela Merkel a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt: “Suntem în doliu şi sperăm că numeroşii răniţi vor primi ajutorul necesar. Veştile de la Berlin au fost înspăimântătoare”. Şi Statele Unite au condamnat atacul de la Berlin.