Atenție la sobele de încălzit. În perioada rece a anului, salvatorii recomandă prudență maximă pentru a evita situațiile nefericite. Pentru a convinge cât mai mulți oameni, pompierii, împreună cu Serviciul Gaze au mers în inspecții pe la casele oamenilor din localitățile de sud ale țării.

Practic, este verificată starea sobelor, a echipamentelor electrice, dar și a instalațiilor cu gaz. În ultimele zile, în sudul țării, pompierii au mers în peste 150 de gospodării. Salvatorii au depistat o mulțime de nereguli. În unele case, proprietarii nu au reparat sobele, acestea fiind exploatate în stare defectă. Materialele combustibile sânt depozitate în apropierea sobelor și altor instalații, fără să fie respectată distanța de siguranță. Căile de evacuare a instalațiilor cu gaz sânt în majoritatea cazurilor blocate, iar coșurile de fum ale sobelor-închise.

La finalul observațiilor, salvatorii le-au oferit gospodarilor broșuri cu recomandări de securitate. Aceste acțiuni sânt desfășurate în fiecare an, mai ales în perioada de iarnă, când crește riscul izbucnirii incendiilor sau a deflagrațiilor, oamenii fiind îndemnați să dea dovadă de prudență maximă la utilizarea tuturor surselor de încălzit.