Atenție la produsele pe care le cumpărați. Poliția a depistat peste o tonă de pește preparat și păstrat în condiții insalubre

Aveți grijă ce produse cumpărați și puneți pe masă. Atenționarea vine de la poliție care a desfășurat, împreună cu Agenția pentru Siguranța Alimentelor, mai multe verificări în acest sens. În vizorul autorităților au fost firmele care se ocupă cu prepararea peștelui sărat.

În cadrul verificărilor, oamenii legii au depistat mai multe nereguli. În primul rând este vorba despre condițiile antisanitare în care era pregătit și păstrat peștele. A fost găsită o tonă de pește, o parte pregătit, iar restul în proces de preparare în condiții insalubre și păstrat în vase interzise a se folosi în industria alimentară. Peștele urma să ajungă în piețele și supermarketurile din capitală, iar pentru întreaga cantitate, agentul economic urma să obțină un câștig de peste 100 de mii de lei.

Specialiștii de la ANSA au interzis ca sp fie vândut peștele și au prelevat mostre pe care le-au expediat la Centrul de Diagnostică Veterinară.

De asemenea au fost ridicate registre, agende, bonuri de consum de plată și livrare, înscrisuri de ciornă ce reflectau activitatea frauduloasă a întreprinderii. Potrivit informaţiilor acumulate, întreprinderea livra peşte la cele mai renumite supermarketuri şi magazine din Capitală.

A fost inițiată procedura de sancționare a agentului economic, iar în funcție de rezultatele analizelor, acesta riscă să rămână chiar fără licență de activitate.