Președintele Igor Dodon se află în prima vizită oficială la Moscova. Cu cine urmează să se întâlnească

Președintele Igor Dodon întreprinde prima sa vizită oficială în calitate de șef de stat. Acesta se află la Moscova unde urmează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin, dar și cu alți oficiali ruși. Despre aceasta a anunțat chiar Igor Dodon pe pagina sa de pe facebook.

Potrivit Președintelui Igor Dodon, din componența delegației oficiale fac parte mai mulți consilieri prezidențiali, dar și actualul lider al socialiștilor Zinaida Greceanîi. Împreună cu Dodon, la Moscova au mers Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, consilierul pe politică externă, deputatul Andrei Neguță, consilierul președintelui pe probleme de reintegrare Vasile Șova, consilierul președintelui pe probleme politice, purtătorul de cuvânt Ion Ceban.

Potrivit lui Dodon, agenda va fi una încărcată și va include mai multe întrevederi cu oficiali ruși precum președintele Consiliului Federației Valentina Matvienco, vice-premierul rus Dmitri Rogozin, ministrul de Externe Serghei Lavrov, președintele Colegiului Comisiei Economise Euroasiatice Tigran Sarkisyan, dar și cu Patriarhul Kiril.

“De asemenea, am convenit să mă întîlnesc cu bunii mei prieteni – preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazaprom”, Aleksei Miller, cu ex-ministrul Economiei al Rusiei, preşedintele Consiliului de Administrare al „Sberbank”-ului, Gherman Gref, şi cu ex-campionul mondial la şah, Anatoli Karpov”, a mai scris Dodon pe facebook, adăugând că are de gând să se întâlnească și cu studenți moldoveni de la MGIMO, dar și cu cetățenii moldoveni aflați la munc în Federația Rusă.