Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că în zilele recente a fost pusă în aplicare o inițiativă de testare a rutelor noi pentru transportul public în suburbiile capitalei. Aceasta face parte dintr-un plan mai larg de îmbunătățire și extindere a serviciilor de transport pentru locuitorii zonei metropolitane.

Într-o declarație recentă, primarul Ceban a explicat că „În aceste zile testăm rute noi în suburbiile capitalei. Împreună cu colegii mergem pentru a vedea posibilitatea de lansare a transportului public.” Aceasta evidențiază o abordare directă și implicată din partea autorităților locale pentru a înțelege necesitățile reale ale locuitorilor și a găsi soluții fezabile.

Aceste acțiuni nu sunt realizate în izolare, ci în colaborare strânsă cu comunitățile afectate. Primarul a menționat că discută cu locuitorii și analizează toate posibilitățile Primăriei Chișinău pentru a interveni, într-un efort de a crea rute de transport eficiente și adecvate nevoilor locale. „Discutăm cu locuitorii și analizăm toate posibilitățile Primăriei Chișinău pentru a interveni,” a spus el, subliniind importanța feedback-ului direct în procesul decizional.

Nu numai că sunt examinate rutele noi, dar și voci din suburbiile Chișinăului au avut ocazia să își exprime opinia printr-o serie de semnături. „Sunt și multe semnături de la locuitorii din suburbii pe care le examinăm,” a declarat primarul, reflectând angajamentul Primăriei de a lua în serios contribuțiile comunității.

În plus, un alt aspect notabil al planului de extindere a serviciilor de transport este introducerea unor autobuze și troleibuze noi, care vor fi puse pe rută până la 1 septembrie. Aceasta reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea calității și eficienței transportului public în Chișinău, cu un accent pe servirea zonelor suburbane.

Amintim că până la 1 septembrie vor fi puse pe rute 16 autobuze articulate, procurate recent. De asemenea, curând vor fi lansate și 10 troleibuze articulate, achiziționate din Elveția.