Instalarea carantinei în capitală ar putea să fie examinată atunci când peste 8000 de persoane din Chișinău vor fi infectate cu Covid-19. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

Întrebat despre acest lucru, Ceban a spus că „atunci când avem 1% din populație infectat, conform tuturor statisticilor, ar putea fi examinată starea de carantină. Noi am avut câteva blocuri în carantină și administrăm acest proces la nivel local. Până când nu avem o situație de acest tip. Da, este un număr anumit de cazuri. Dar în aria metropolitană sunt 822 de mii de oameni, iar zilnic în Chișinău, cu sau fără Covid-19, sunt aproape 1 milioan de oameni”, a precizat acesta.

Potrivit lui primarului, la moment în capitală situația se gestionează cu mare prudență. Sunt dezinfectate străzile, curțele de bloc, în transportul public sunt instalate dezinfectante, iar la intrarea în magazine clienților le este verificată temperatura corporală.

Amitim că la nivel național sunt 2019 persoane infectate cu Covid-19, dintre care 615 cazuri sunt în capitală.