Profesori din 30 de instituții de învățământ general vor fi pregătiți să predea în școli, cu titlu de pilotare, disciplina extrașcolară „Inovații și Sustenabilitate”.

Inițiativa se înscrie în proiectul „Verde Play”, iar instruirea cadrelor didactice se desfășoară în perioada 21-23 august, la Centrul Național de Inovații în Educație Digitală „Clasa Viitorului” din Chișinău.

Noua disciplină va facilita implicarea elevilor în rezolvarea problemelor reale de mediu prin inovație și tehnologie, dar și prin elaborarea propriilor soluții la provocările de mediu din localitate.

În cadrul instruirii, profesorii vor învăță metode noi de predare, axate pe abordarea „centrată pe elev”, care pune accentul pe necesitățile societății.

Agenda programului include și un curs practic de 32 de ore, în cadrul căruia cadrele didactice vor studia despre utilizarea tehnologiilor și trei domenii conexe protecției mediului: Economia Circulară, Agricultura Organică și Energia Regenerabilă.

Ediția-pilot a proiectului „Verde Play” va fi implementată în perioada august 2023 – ianuarie 2024 și va fi accesibilă pentru elevii și profesorii din 30 de școli din țară.

Astfel, beneficiarii vor primi granturi în valoare de 30.000 de lei fiecare pentru a implementa soluțiile dezvoltate de elevi. Proiectul are drept scop conștientizarea de către tânăra generație a efectelor schimbărilor climatice și necesității îmbunătățirii calității mediului, formarea și consolidarea abilităților necesare identificării problemelor cu care se confruntă mediul și societatea, dar și promovarea utilizării tehnologiilor și inovației pentru rezolvarea problemelor ecologice.