Vremea de afară face haos la graniță. Unele puncte de trecere a frontierei și-au reluat activitatea, iar altele s-au închis

În timp ce unele puncte de trecere a frontierei și-au reluat activitatea, altele s-au închis. Vremea de afară face imposibilă activitatea unor puncte vamale, astfel că polițiștii de frontieră atenționează șoferii care au de gând să plece peste hotare ca înainte de a se porni la drum să se informeze pe unde mai bine să treacă granița.

Potrivit poliției de Frontieră, punctele de trecere a frontierei Palanca, Săiți și Mirnoe și-au reluat aseară activitatea și funcționează în regim normal. Punctul vamal Tudora și-a reluat parțial activitatea și permite trecerea doar a vehiculelor cu pasageri.

Totodată, din cauza vremii nefavorabile, punctele de trecere Chișmichioi, Giurgiulești-Galați fero, Giurgiulești-Reni, Ceadîr-Lunga-Novîie-Troianî și Vulcănești au fost închise temporar, astfel că participanții la traficul transfrontalier sunt rugați să le evite.

De asemenea, tot din cauza vremii, cursele Viena-Chișinău și Chișinău-Viena au fost anulate.

Potrivit poliției de Frontieră, ninsoarea face ravagii și în Ucraina unde mai multe drumuri care duc spre Odessa și Belgorod-Dnestrovsk au fost înzăpezite, iar circulația transportului este interzisă.