33 de sate rămân blocate din cauza zăpezilor, iar mai multe drumuri locale rămân impracticabile. Noi detalii despre starea drumurilor

33 de localități rămân blocate din cauza zăpezilor, iar mai multe porțiuni de drumuri locale sunt impracticabile. Ministerul Transporturilor anunță că drumarii muncesc la intensitate maximă, iar până acum au reușit să curețe drumurile naționale, astfel că toate traseele de importanță majoră au fost deblocate.

Potrivit Ministerului Transporturilor, cea mai gravă situație este în raioanele de sud ală țării unde, din cauza viscolului și a ninsorii, drumurile locale au fost înzăpezite, iar mai multe sate au rămas izolate. Este vorba despre satele Simeonovca, Brezoia, Ştefăneşti, Slobozia, Copciac, Volintiri, Marianca de Sus, Alava şi Caplani din raionul Ștefan Vodă. Și în satele Iujnoie, Doina, Rumeanţev şi Iasnaia Poleana din raionul Cahul, dar și în localitățile Constantinovca, Bobocica, Enichioi, Haragîş, Vişniovca, Căietu, Dimitrova şi Şamalia, drumurile sunt impracticabile.

În zonele de Nord și Centru se circulă în condiții de iarnă, iar șoferii sunt îndemnați să-și echipeze autoturismele corespunzător pentru a evita situațiile neplăcute care pot apărea la drum. În cazul în care ați rămas blocat, autoritățile îndeamnă să suni la numărul de telefon (022) 74 89 61 sau la Serviciul Situațiilor Excepționale pentru a cere ajutor.