Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că a trimis în judecată dosarul de învinuire al preşedintelui asociaţiei FEA în comiterea infracţiunilor de şantaj şi amestec în înfăptuirea justiţiei, în privinţa conducătorului unei agenţii imobiliare.În cadrul urmăririi penale efectuate de comun cu ofiţerii SIS, procurorii PCCOCS au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenţiei imobiliare, precum şi alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului. Mai exact, acesta avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material.

Însă, în scopul eludării răspunderii penale, acesta a apelat la metode ilegale. Astfel, acesta a şantajat victima prin intermediul avocatului, cu ameninţări de răfuială fizică împotriva sa şi a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, pentru ca să-şi retragă plângerea şi pretenţiile.

Totodată, prin aceste acţiuni de şantaj au fost comise fapte de natură să împiedice cercetarea obiectivă a cauzei penale vizate, pentru a opri deferirea acesteia justiţiei.